Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Družinski paket za varno deskanje

Pred vami je 4-delni paket napotkov za spletno varnost družin z otroki med 6 in 12 let:

  1. O spletnih dogodivščinah Pike, Aleksa in Metke si lahko preberete v knjigi z naslovom Spletna zabava za vso družino. Priporočamo, da si jo natisnete, saj so v njej tudi naloge za reševanje in zlata pravila varne uporabe interneta. Knjiga vas seznani s štirimi elementi spletne varnosti: zaščito, klepetanjem, zabavo in spletnim nadlegovanjem.
  2. Pomoč za starše najdete v zeleni knjižici Vodič za starše, ki vsebuje podrobnejše informacije in pojasnila, slovarček pojmov ter rešitve nalog in situacijskih kart.
  3. Otroci lahko sami, s prijatelji ali starši poiščete odgovore na vprašanja Pike in Aleksa v situacijskih kartah, ki jih prav tako natisnite in razrežite. Za vsa štiri poglavja so pripravljene tri situacijske karte.
  4. Nazadnje pa natisnite še družinsko diplomo in vanjo vpišite, katera zlata pravila varnega interneta boste v vaši družini upoštevali. Diplomo namestite na vidno mesto poleg družinskega računalnika. Pomembno je, da se pravil držite vsi!

Gradivo ni na voljo v tiskani obliki!

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.