Merila za ocenjevanje spletnih vsebin za otroke - za starše

Otroci imajo pravico uživati v najboljši spletni izkušnji. Ena sama igra, spletno mesto ali aplikacija lahko otroku popolnoma spremeni življenje, še posebej najmlajših, ki so v najbolj dovzetnem obdobju. Če so izpolnjeni nekateri osnovni kriteriji, lahko spletne vsebine omogočijo tudi najmlajšim otrokom, da se učijo, razvijajo, izražajo in zabavajo v varnem spletnem okolju, v katerem lahko svobodno delujejo brez tveganj.

Starši želijo otrokom nuditi le najboljše, vodenje otrok skozi veliko količino spletnih storitev in vsebin, ki so namenjene mlajšim uporabnikom ter hkrati zagotoviti, da so na spletu varni, a se kljub temu lahko zabavajo, učijo in informirajo, ni lahka naloga.

Kriteriji za ocenjevanje spletnih vsebin so lahko v pomoč pri odločanju, ali je neka vsebina primerna za otroka. S pomočjo izbranih vprašaj, lahko premislimo in ugotovimo, ali je posamezna vsebina primerna za starost otroka.

Kriteriji za ocenjevanje gradiv za otroke - starši

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV