Gajin svet - učna ura po ogledu filma

Film Gajin svet s pozitivnim tonom odpira številne teme, s katerimi se v sodobnem svetu vsakodnevno srečujejo mladostniki in njihovi starši, torej tudi teme povezane s tveganim vedenjem na spletu oz. z različnimi oblikami spletnih nevarnosti in zlorab. Namen učne ure je poglobljen pogovor z udeleženci o spletnih tveganjih, ki jih film obravnava. Zaradi značilnosti žanra (družinska romantična komedija) je treba o situacijah iz filma, ki prikazujejo resna tveganja in zlorabe, spodbujati kritično razmišljanje udeležencev. Pogovor poteka o tem, kako tveganja preprečiti, prepoznati, kako ukrepati v kritični situaciji in kako se zaščititi.

Na voljo je šest video izrezkov v trajanju od 26 sekund do 1 minute in 12 sekund. Delavnica lahko traja 45 ali 90 minut. Izvesti jo je mogoče na ravni razreda (ena skupina) ali pa v obliki dela po skupinah. Podrobnejši opis z navodili za izvedbo je v priloženi datoteki (spodaj), ki si jo lahko natisnete.

Video posnetki >>

Učno uro lahko dopolnite z lekcijami Gajin svet programiranja, ki ga je pripravil Code Week. Skozi lekcije bodo učenci spoznali tudi bolj tehnične vidike spletne varnosti.

Gajin svet programiranja >>

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija