Priročnik za učitelje S prosocialnostjo nad medvrstniško nasilje

Gradivo v tiskani obliki trenutno ni na zalogi.

Predstavljamo vam priročnik S prosocialnostjo nad medvrstniško nasilje, ki je nastal v okviru evropskega projekta Pro-SAVE, katerega cilj je izgradnja preventivnih programov za boj proti vrsniškemu nasilju. Vsebina in aktivnosti v priročniku lahko pozitivno vplivajo tudi na zmanjševanje spletnega vrstniškega nasilja.

Prosocialno vedenje (vedenje usmerjeno v korist skupnosti, skupini) lahko med učenci krepimo s pomočjo pogovora o prosocialnem vedenju in z igrami, ki so podrobneje predstavljene v priročniku in so zasnovane tako, da otroke učijo o osmih glavnih načelih Kodeksa miru, ki je bil prav tako sestavljen v okviru tega projekta:

  1. Pozdravljanje je super;
  2. Poslušajmo se;
  3. Zgled je vreden več kot tisoč besed;
  4. Bodimo miroljubni;
  5. Vsak ima pozitivne lastnosti;
  6. Ti si jaz – jaz sem ti;
  7. Ne skrbi;
  8. Opraviči se.

Vsako načelo ima svoje igre.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija