Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Safe.si vodič: Nastavitve zasebnosti na Instagramu

Instagram ima številne nastavitve, ki omogočajo večjo zasebnost računa in zaščito pred neprimernimi vsebinami. Privzeto je račun nastavljen tako, da so vse objave javne, zelo preprosto pa je račun narediti zaseben, kar omogoča, da fotografije in druge objave vidijo le izbrani sledilci. Upravljamo lahko tudi sledilce in odstranjujemo tiste, za katere ne želimo, da spremljajo naše objave.

Če naletimo na neprimerno vsebino (gole slike, posnetke nasilja, fotografije samopoškodovanja), lahko takšne fotografije prijavimo. Prav tako lahko prijavimo neprimerne komentarje pod objavami.

Instagram omogoča prijavo lažnega profila, četudi profila na Instagramu nimamo, prav tako pa lahko prijavimo primere nasilja in nadlegovanja, ki se dogajajo preko te platforme.

Račun je mogoče izbrisati ali deaktivirati.

Safe.si vodič Zasebnost in varnost na Instagramu

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.