Natečaj za družine 2012

Natečaj se je zaključil v 2012!

Drage prijateljice in prijatelji, vabljeni k sodelovanju v naš novi pomladni natečaj!

Vabimo vas, da se nam aktivno pridružite ter ustvarite fotozgodbo in nam jo pošljete. Zgodbo poslikajte in dodajte spremno besedilo v pdf, word, powerpoint ali drugi digitalni obliki. Zgodbo lahko posnamete z lutkami ali z živimi osebami ali pa kar malo mešano. In kje se lahko te zgodbe odvijajo? Lahko jih posnamete doma, sami ali s prijatelji, sorodniki ter sosedi, v okolici svojega doma ali pa – še najbolje glede na krasen letni čas – kar v naravi.

Kaj si želimo? Odločili smo se, da vas poizkusimo motivirati za varno in ustvarjalno rabo računalnika in interneta s konkretnim prikazom ene izmed mnogih možnosti. Predvsem vam želimo prikazati, kako enostavna, ustvarjalna in zabavna ter istočasno vzgojna je lahko uporaba računalnika in interneta za celo družino. Tako lahko delate z otroki, katerih pozornost usmerjate preko računalnika drugam, pri računalniku pa v konkretno pozitivno uporabo in tako združite prijetno in koristno na dveh področjih istočasno. Med sprehodom ali izletom naredite nekaj slik, ki jih nato z računalnikom povežite v zgodbo z besedilom. Verjemite, ni tako zahtevno, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Pa veliko zadovoljstva, smeha in zabave vam želimo.

Pravila sodelovanja:

  • sodelujejo lahko družine z otroki do 12 let (ne šole, učitelji - za njih imamo SAFE-SI nagradni natečaj za šole)
  • fotozgodba mora biti nujno v digitalni obliki (PDF, Word, Powerpoint ...)
  • zgodbe lahko oddate do 7. maja 2012 tukaj: ODDAJA FOTOZGODBE

In kaj je nagrada? Tu ni nobenih žirij in zapletenih ocenjevanj. Vse družine, ki bodo sodelovale, bodo ob koncu šolskega leta v pomladno-poletnem času povabljene na piknik v naravi. :)

Prva fotozgodba Čarobni gozd

Odprli smo novo rubriko na spletni strani z naslovom Fotozgodbe, kjer bomo objavili vaše fotozgodbe. Za začetek pa tu objavljamo prvo zgodbo v petih nadaljevanjih, ki jo je pripravil lutkar Mladi Maj. Zgodba je namenjena najmlajšim, ki so na vseh področjih tudi najbolj ranljivi in občutljivi ter seveda družini kot celoti. Naslov zgodbe je "Čarobni gozd" in se odvija v delavnici malega čevljarčka, ki ima tako rad zgodbe, da je svojo delavnico pretvoril v pravo pravcato knjižnico. V zgodbo smo uvedli tudi lik slovenskega narodnega – a kar malo pozabljenega – Pavlihe. Namen tega je tudi malo izobraziti naš naraščaj o ljudskem izročilu.

Pa lep pozdrav in se vidimo,

Mladi Maj in Safe.si

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija