Safe.si nagradni natečaj 2012/2013

Tudi v šolskem letu 2012/13 smo za osnovnošolce organizirali nagradni natečaj, v okviru katerega smo tematsko  v ospredje postavili vse bolj priljubljene mobilne naprave (mobilnike, pametne telefone, dlančnike, tablične računalnike …) in njih varno in odgovorno uporabo med otroki in mladimi. V natečaju, ki je potekal na temo "Internet v mojem žepu" je sodelovalo 48 šol, prejeli smo 253 izdelkov, ki jih je ustvarjalo okoli 500 učencev pod vodstvom 65 mentorjev.

Natečaj je potekal v treh ločenih kategorijah:

  • Ovčke natečaj  - Internet v mojem žepu - za 1. triado OŠ
  • Strip natečaj - Internet v mojem žepu - za 2. triado OŠ
  • Video natečaj - Internet v mojem žepu - za 3. triado OŠ

Najbolje ocenjeni so bili nagrajeni:
- Avtorji prvih treh najboljših izdelkov iz vsake kategorije izdelkov so prejeli zanimive praktične nagrade.
- Mentorji nagrajenih izdelkov so prejeli praktično nagrado in potrdilo o mentorstvu.
- Povabili pa smo jih tudi na Arheozabavo "Vitezi na pohodu" v Narodni muzej Slovenije ter na posladek v Kavarno SEM. Spodaj si lahko pogledate tudi nekaj fotografij iz zaključnega dogodka.

Vsi sodelujoči učenci in mentorji so prejeli potrdila o sodelovanju.

Glavni namen tekmovanja je spodbuditi kreativen in poglobljen razmislek otrok in mladine o tem, kako nove tehnologije oblikujejo vsakdanje življenje, in hkrati sprožiti pogovor in učenje o varnem in odgovornem načinu rabe novih tehnologij v šoli in zunaj nje. Vse več otrok ima pametne mobilnike in druge mobilne naprave že v zelo zgodnjih letih. Da zagotovimo, da jih bodo znali uporabljati varno in odgovorno je pomemben pogovor in razmislek o tem tudi v šoli.

V SAFE.SI nagradnem natečaju 2011/12 je sodelovalo 72 šol, prejeli smo kar 360 izdelkov, ki jih je ustvarjalo okoli 800 učencev pod vodstvom 99 mentorjev. Na prvem Sejfkovem natečaju 2008/2009 je sodelovalo več kot 430 učencev iz 43 slovenskih osnovnih šol. Na SAFE.SI natečaju v šolskem letu 2009/2010 je sodelovalo 900 učencev iz 79 šol, v letu 2010/11 pa je sodelovalo 700 učencev iz 61 šol.

Spodaj si lahko pogledate tudi nekaj fotografij iz zaključnega dogodka.

 

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija