Safe.si nagradni natečaj 2022/2023

V šolskem letu 2022/2023 smo organizirali Safe.si nagradni natečaj za učence osnovnih šol v vseh triadah. Namen natečaja je bil spodbuditi učence o razmisleku, kakšen vpliv ima uporaba interneta na dobro počutje. Sodelovali so lahko s kreativnimi izdelki. Prejeli smo 104 izdelke, ki jih je pregledala komisija, v kateri so bili strokovnjaki Safe.si in izbrali najboljše izdelke.

Natečaj je potekal v treh kategorijah:

  • 1. triada: SEJFKO USTVARJALNI NATEČAJ »Dobro počutje in internet«
  • 2. triada: SAFE.SI STRIP NATEČAJ »Dobro počutje in internet«
  • 3. triada: SAFE.SI VIDEO NATEČAJ»Dobro počutje in internet«

Na natečaju je sodelovalo 319 učencev in 49 mentorjev z 29 šol, prejeli pa smo 104 zanimive izdelke. V prvi triadi je 36 izdelkov pripravilo 136 učencev iz 10 šol pod budnim očesom 18 mentorjev, v drugi triadi je 48 stripov pripravilo 110 učencev iz 11 šol, sodelovalo pa je 16 mentorjev, v tretji triadi pa je 20 video filmov pripravilo 73 učencev z 12 šol in ob pomoči 15 mentorjev.

Najboljši izdelki so bili nagrajeni. Zaradi kakovosti posameznih del se je komisija odločila v vsaki kategoriji podeliti po dve tretji mesti. Avtorji nagrajenih izdelkov so prejeli medalje in priznanje, mentorji pa so prejeli medaljo in potrdilo o mentorstvu. Vse nagrajence smo 25. maja 2023 povabili v Ljubljano, kje so si najprej ogledali Hišo iluzij, nato pa smo razglasili nagrajene izdelke in podelili medalje. Dopoldne smo zaključili z manjšim okrepčilom in sladoledom v parku Tivoli.

Spodaj si lahko pogledate vse nagrajene izdelke in galerijo slik zaključnega dogodka.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija