Deset let programa ozaveščanja Varni na internetu

2.3.2021

Februarja 2011 je zaživel nacionalni program ozaveščanja o informacijski varnosti – Varni na internetu, ki pod okriljem nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, že celo desetletje izpolnjuje svoje poslanstvo izobraževanja uporabnikov interneta.

Njihov cilj že od začetka delovanja ostaja isti – oblikovati učinkovito in dostopno platformo, ki bi bila vsem državljanom v pomoč, da se opremijo z relevantnimi napotki, kako zagotoviti učinkovito informacijsko zaščito. Osrednjo vlogo pri doseganju zastavljenega cilja je prevzel portal www.varninainternetu.si, kjer je dostopna največja zbirka gradiv s področja informacijske varnosti v Sloveniji. Poleg tega veliko svoje komunikacije izvajajo tudi preko družabnih omrežij, saj se na ta način še toliko bolj približajo povprečnemu uporabniku.

Ključnega pomena za njihovo delovanje je razumevanje dejstva, da nas zaupanje v programske rešitve pred zlorabami ne bo obvarovalo – pred zlorabami se lahko zaščitimo le uporabniki sami, pri čemer je ključno, da smo o dani problematiki primerno informirani.

 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV