Deset let programa ozaveščanja Varni na internetu

2.3.2021

Februarja 2011 je zaživel nacionalni program ozaveščanja o informacijski varnosti – Varni na internetu, ki pod okriljem nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, že celo desetletje izpolnjuje svoje poslanstvo izobraževanja uporabnikov interneta.

Njihov cilj že od začetka delovanja ostaja isti – oblikovati učinkovito in dostopno platformo, ki bi bila vsem državljanom v pomoč, da se opremijo z relevantnimi napotki, kako zagotoviti učinkovito informacijsko zaščito. Osrednjo vlogo pri doseganju zastavljenega cilja je prevzel portal www.varninainternetu.si, kjer je dostopna največja zbirka gradiv s področja informacijske varnosti v Sloveniji. Poleg tega veliko svoje komunikacije izvajajo tudi preko družabnih omrežij, saj se na ta način še toliko bolj približajo povprečnemu uporabniku.

Ključnega pomena za njihovo delovanje je razumevanje dejstva, da nas zaupanje v programske rešitve pred zlorabami ne bo obvarovalo – pred zlorabami se lahko zaščitimo le uporabniki sami, pri čemer je ključno, da smo o dani problematiki primerno informirani.

 

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija