Javni posvet o digitalnih načelih EU

22.6.2021

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o oblikovanju sklopa načel za spodbujanje in spoštovanje vrednot v evropskem digitalnem prostoru. S posvetom, ki bo odprt do 2. septembra 2021, želijo odpreti široko družbeno razpravo in zbrati mnenja državljanov, nevladnih organizacij in na splošno vseh, ki si želijo k temu kaj prispevati.

Evropska komisija je 9. marca 2021 predstavila svojo vizijo evropske digitalne preobrazbe do leta 2030 in predlagala sestavo sklopa digitalnih načel. Ta naj bi zajemal področja kot so dostop do internetnih storitev ter varnega in zaupanja vrednega spletnega okolja. Dopolnjevala bodo obstoječa pravila, ki Evropejce že varujejo.

K sooblikovanju načel vabijo vse zainteresirane posameznike in organizacije, da delijo svoj pogled, nasvete in predloge za boljše, varnejše in prijetnejše digitalno okolje.

Skupno zasnovana načela bodo nato vodila države članice EU pri oblikovanju končne različice digitalnih pravil in predpisov, ki bodo omogočala ustvariti varnejše digitalno okolje, ki ponuja enake priložnosti prav vsakemu državljanu EU.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV