Na internetu že v vrtcu - izobraževalni seminar o varni in odgovorni rabi interneta za vrtce

6.1.2020

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si ob dnevu varne rabe interneta 11. februarja 2020 pripravljamo izobraževalni seminar na temo varne in odgovorne rabe interneta za vrtce.

Mobilni telefoni in tablice postajajo del vsakdanjika tudi majhnih otrok. Starši že zelo zgodaj (številni bistveno prezgodaj) izročijo otrokom v uporabo mobilne telefone ali tablice. Zaradi živosti barv, hitrega dogajanja in interaktivnosti, jih otroci zelo hitro osvojijo, naprave pa jih lahko tudi zasvojijo. Vzgojiteljice in vzgojitelji ter drugi zaposleni v vrtcih se tako soočajo z različnimi zahtevami staršev in potrebami otrok, prav tako pa svoje poglede na uporabo tehnologije v vrtcih podaja tudi stroka. Na izobraževalnem seminarju »Na internetu že v vrtcu« bodo različni strokovnjaki osvetlili problematiko uporabe sodobnih digitalnih naprav pri predšolskih otrocih, podali osnovna znanja o pravilnih usmeritvah predšolskih otrok ter njihovih staršev za varno in odgovorno uporabo digitalnih naprav in medijev. Prav tako bomo udeležencem predstavili najnovejša vsebinska tveganja in pasti, s katerimi se srečujejo pri uporabi tehnologij v vrtcih in z možnimi oblikami preventive. Podrobnejši program seminarja z opisi predavanj je v priponki spodaj.

Na dogodku bodo sodelovali:

  • doc. dr. Dan Podjed iz ZRC SAZU, ki bo predstavil antropološki pogled na uporabo informacijske tehnologije,
  • dr. Andrej Kovačič iz Fakultete za medije, ki bo predstavil sugestivne in prepričevalne tehnike, ki jih sodobni mediji uporabljajo in vplivajo na otroke,
  • dr. med., spec. pediatrije in spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine Tina Bregant, ki bo udeležencem predstavila vpliv digitalnih medijev na razvoj otrok,
  • dr. Benjamin Lesjak, Fakulteta za management, Univerza na Primorskem in predavatelj Safe.si, ki bo med drugim spregovoril tudi o tem, kako varno uporabljati tehnologijo v vrtcih,
  • in Marko Puschner, Safe.si, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, ki bo predstavil priročnik za vzgojitelje v vrtcih in priročnik za starše predšolskih otrok.

Dogodek bo moderirala Tanja Novaković, Safe.si in Zavod MISSS.

Praktične informacije o seminarju:

Kdaj: torek, 11. februar od 9:00 do 15:45 (registracija od 8:30 dalje).

Kje: Fakulteta za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana, predavalnica 7.

Vabljeni: zaposleni v vrtcih (ravnatelji, pomočniki ravnateljev, vzgojitelji, svetovalni delavci) in drugi, ki se ukvarjajo z vzgojo predšolskih otrok.

Prijave na seminar smo 7.2. 2020 zaključili.

 

 

PriponkaVelikost
PDF icon Program seminarja z opisi predavanj1.23 MB

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija