Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Na kaj najprej pomislimo, ko razmišljamo o otrocih v digitalnem svetu?

8.12.2020

Učenje, mediacija, starši in uporaba so ključne besede, na katere najprej pomislimo, ko razmišljamo o otrocih v digitalnem svetu, je pokazala raziskava CO:RE spomladi letos.

Sodelujoči v spletni anketi so izpostavili bile štiri najbolj ponavljajoče se kategorije besed, od katerih pa je pri prvih treh bilo možno zaznati skupni imenovalec – izobraževanje. Prva kategorija besed je zavzemala »učenje« in pa tesno povezani besedi »pismenost« in »veščine«, iz česar je razvidno, da je kot eno izmed najbolj perečih vprašanj izstopalo vprašanje digitalnega izobraževanja, ki ga je sprožila pandemija COVID-19. V drugi kategoriji besed so do izraza prišle besede, povezane s splošnim področjem izobraževanja in pismenostjo – »mediacija« in »starši«. V tretji kategoriji je bila izpostavljena ključna beseda »uporaba«, v zadnji kategoriji pa so se pojavile besede v povezavi z otrokovim »počutjem«.

Vir: CO:RE, 21.10.2020

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.