Priročnik in učna ura o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti

5.3.2020

V okviru projekta Odklikni! so nastala uporabna gradiva na temo spletnega nasilja nad ženskami in dekleti, ki so namenjena strokovnjakinjam in strokovnjakom, ki delajo z mladimi.

Priročnik o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti

Priročnik je namenjen šolskim, socialnim ter mladinskim delavkam in delavcem. Vsebuje informacije in pojasnila o oblikah, vzrokih, posledicah in ukrepanju ob spletnem nasilju nad ženskami in dekleti. Glavni cilj priročnika je opremiti stroko z znanji o spletnem nasilju proti ženskam in dekletom z namenom nadaljnjega preventivnega ozaveščanja mladih o tej tematiki.

Priročnik je bil v okviru projekta Odklikni! natisnjen v 5.000 izvodih in poslan na vse slovenske osnovne in srednje šole, dijaške domove, centre za socialno delo ter mladinske in druge nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z žrtvami nasilja.

Učni načrt in prezentacija za izvedbo delavnic o spletnem nasilju nad ženskami in dekleti

Učni načrt je namenjen stroki, ki dela z mladimi, predvsem šolskim ter mladinskim delavkam in delavcem. Vsebuje pdf prezentacijo ter navodila za izvedbo učne ure in aktivnosti z mladimi za vsako prosojnico posebej.

Namen učnega načrta je usposobiti in opremiti stroko z znanjem in orodji za izvajanje delavnic in pogovor z mladimi o spletnem nasilju zaradi spola, za predajanje znanja mladim o prepoznavanju spletnega nasilja nad ženskami in dekleti in o posledicah takega nasilja, in nenazadnje tudi za ozaveščanje (potencialnih) udeležencev in udeleženk v spletnem nasilju za pravilno ravnanje pri preprečevanju in pomoči žrtvam.

Priročnik in učni načrt sta na voljo v elektronski obliki, priročnik pa lahko tudi naročite v tiskani obliki:

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija