Safe.si vabi k udeležbi v nagradnem izzivu za družine: Razgibajmo se s Safe.si

16.2.2021

Na Safe.si smo se v želji po spodbuditvi otrok, najstnikov in njihovih staršev k temu, da bi se več gibali in družili na prostem, ustvarili nagradni izziv: Razgibajmo se s Safe.si, za katerega lahko otroci in mladostniki do vključno 17. leta pripravijo izvirno telovadno vajo.

V času še kar trajajoče epidemije COVID-19 veliko časa presedimo pred zasloni računalnikov, tablic, telefonov in pred televizorji, kar pa zagotovo ne vpliva na naše zdravje ugodno – tako fizično kot tudi psihično.

Na Safe.si si to prizadevamo izboljšati – želimo spodbuditi čim več gibanja na prostem in posledično boljšega počutja. V tej želji smo ustvarili nagradni izziv, v katerem lahko sodelujejo otroci in mladostniki do vključno 17. leta starosti, pridružijo pa se jim lahko tudi starši ter drugi družinski člani. Nagradni izziv bo potekal med 9. in 28. februarjem 2021, zmagovalci pa bodo objavljeni 17. marca 2021.

Sodelujoči so vabljeni k pripravi razgibalne vaje, ki naj jo s pomočjo staršev tudi posnamejo in pravočasno oddajo. Vaja naj bo čim bolj preprosta, izvirna in varna za izvajanje. Za navdih priporočamo ogled predstavitvenega videa, v katerem triatlonka Ana Seliškar skupaj s svojima sinovoma Lovrom in Rokom, predstavi izziv in prikaže nekaj vzorčnih vaj.

Komisija, ki jo sestavljajo triatlonka Ana Seliškar in strokovnjaki Safe.si, bo ocenjevala izvirnost in kakovost izvedbe vaj. Potencialno nevarne vaje kot tudi vaje, ki ne upoštevajo danih navodil, bodo izločene. Izbrane bodo tri najboljše vaje, ki bodo tudi nagrajene s simboličnimi praktičnimi nagradami, ki jih prispevata Safe.si in A1.

Več podrobnejših informacij o natečaju – kako sodelovati, kam poslati posnetek, vaje in pravila izziva lahko najdete na www.safe.si/izziv.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV