Seminar za učitelje o varstvu osebnih podatkov učencev

24.5.2021

Učitelji pri svojem delu delajo z različnimi osebnimi podatki učencev. Pri tem se pojavljajo številna vprašanja o tem, kako s temi podatki pravilno ravnati. Informacijski pooblaščenec bo v sredo, 26. maja izvedel seminar na temo varstva osebnih podatkov učencev.

Imate vprašanja o tem, kaj lahko počnete z osebnimi podatki učencev? Kako svoje učence opozoriti na pasti razkrivanja osebnih podatkov na spletu, pri uporabi aplikacij, mobilnih naprav in kako jim pomagati, če se zlorabe osebnih podatkov zgodijo? Vas zanima, kako je z varovanjem podatkov na spletnih družabnih omrežjih? Se vam je na šoli že zgodil kak incident z razkrivanjem podatkov? Kako je v času šolanja na daljavo z uporabo informacijskih tehnologij? Kateri podatki o zdravstvenem stanju, testiranju, cepljenju se lahko v epidemiji zbirajo in posredujejo?

Na vsa ta vprašanja bodo odgovarjali na spletnem seminarju Moji podatki, moja stvar, ki ga organizira Informacijski pooblaščenec v okviru projekta iDecide. Na seminarju bo predstavljen tudi nov priročnik za najstnike in srednješolce Moji podatki, moja stvar.

Seminar je namenjen predvsem srednješolskim učiteljem in svetovalcem ter vsem tistim, ki se ukvarjajo z mladino, najstniki in imate vprašanja glede varstva osebnih podatkov, ki jih boste lahko zastavili strokovnjakom z Informacijskega pooblaščenca.

Seminar bo potekal v sredo, 26. maja 2021, od 12.00 do 14.00 preko platforme MS Teams. Prijave še sprejemajo na e-naslovu tanja.svab@ip-rs.si.

Program seminarja:

  • dr. Jelena Burnik: Uvodni nagovor
  • mag. Andrej Tomšič: O zasebnosti in varstvu osebnih podatkov
  • Tina Ivanc: Se strinjaš z uporabo svojih osebnih podatkov?
  • mag. Urban Brulc: Kaj lahko dobim od upravljavca & kako lahko vplivam na obdelavo osebnih podatkov pri upravljavcu
  • Neja Domnik: Osebni podatki na spletu ostanejo za vedno
  • Matej Sironič: Varstvo osebnih podatkov v času epidemije

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV