Seminar za učitelje o varstvu osebnih podatkov učencev

24.5.2021

Učitelji pri svojem delu delajo z različnimi osebnimi podatki učencev. Pri tem se pojavljajo številna vprašanja o tem, kako s temi podatki pravilno ravnati. Informacijski pooblaščenec bo v sredo, 26. maja izvedel seminar na temo varstva osebnih podatkov učencev.

Imate vprašanja o tem, kaj lahko počnete z osebnimi podatki učencev? Kako svoje učence opozoriti na pasti razkrivanja osebnih podatkov na spletu, pri uporabi aplikacij, mobilnih naprav in kako jim pomagati, če se zlorabe osebnih podatkov zgodijo? Vas zanima, kako je z varovanjem podatkov na spletnih družabnih omrežjih? Se vam je na šoli že zgodil kak incident z razkrivanjem podatkov? Kako je v času šolanja na daljavo z uporabo informacijskih tehnologij? Kateri podatki o zdravstvenem stanju, testiranju, cepljenju se lahko v epidemiji zbirajo in posredujejo?

Na vsa ta vprašanja bodo odgovarjali na spletnem seminarju Moji podatki, moja stvar, ki ga organizira Informacijski pooblaščenec v okviru projekta iDecide. Na seminarju bo predstavljen tudi nov priročnik za najstnike in srednješolce Moji podatki, moja stvar.

Seminar je namenjen predvsem srednješolskim učiteljem in svetovalcem ter vsem tistim, ki se ukvarjajo z mladino, najstniki in imate vprašanja glede varstva osebnih podatkov, ki jih boste lahko zastavili strokovnjakom z Informacijskega pooblaščenca.

Seminar bo potekal v sredo, 26. maja 2021, od 12.00 do 14.00 preko platforme MS Teams. Prijave še sprejemajo na e-naslovu tanja.svab@ip-rs.si.

Program seminarja:

  • dr. Jelena Burnik: Uvodni nagovor
  • mag. Andrej Tomšič: O zasebnosti in varstvu osebnih podatkov
  • Tina Ivanc: Se strinjaš z uporabo svojih osebnih podatkov?
  • mag. Urban Brulc: Kaj lahko dobim od upravljavca & kako lahko vplivam na obdelavo osebnih podatkov pri upravljavcu
  • Neja Domnik: Osebni podatki na spletu ostanejo za vedno
  • Matej Sironič: Varstvo osebnih podatkov v času epidemije

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija