TRACeD delavnica za starše o spletnem nasilju

6.1.2023

Za starše v okviru projekta TRACeD pripravljamo dva termina za brezplačno online delavnico o spletnem nasilju med mladimi zaradi spola:

  • torek, 17. 1. 2023 od 17.00 do 20.00
  • četrtek, 19. 1. 2023 od 17.00 do 20.00

Prijavite se lahko na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/TRACeD-starsi

Mednarodni projekt TRACeD namenjen naslavljanju spletnega nasilja nad dekleti in mladimi ženskami v Sloveniji izvajamo na Fakulteti za družbene vede, sofinancira pa ga Evropska unija. Spletno nasilje zaradi spola je naraščajoč pojav, ki so ga ukrepi, povezani z razglasitvijo pandemije, v preteklih letih dodatno okrepili.

55 odstotkov slovenskih osnovnošolk in 64 odstotkov slovenskih srednješolk je že doživelo vsaj eno od oblik spletnega nadlegovanja. Pri fantih so ti odstotki nekoliko nižji, ne pa bistveno. Za starše je tako zelo pomembno, da znajo ravnati preventivno in se opolnomočijo za ukrepanje, kadar je njihov otrok udeležen v tovrstnem nasilju prek spleta. 

Delavnica bo potekala prek spleta, prek Zoom aplikacije.

Program spletne delavnice:

  • 17.00 - 18.00 predstavitev izsledkov raziskav, oblike in znaki spletnega nasilja zaradi spola, prepoznavanje tovrstnega nasilja
  • 18.00-19.00 škodljivi učinki spletnega nasilja, prepoznavanje posledic in spoprijemanje s tovrstnim nasiljem v praksi
  • 19:00 - 20.00 delavnica: predstavitev orodij za praktično delo z otroki in strategije za opolnomočenje otrok v povezavi s spletnim nasiljem

Prijava na delavnico >> 

PriponkaVelikost
PDF icon Vabilo in program delavnice343.61 KB

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija