O omrežju INHOPE

Prijavna točka Spletno oko deluje pod okriljem mednarodne organizacije INHOPE, ki je bila v okviru programa Evropske komisije Za varnejši internet ustanovljena leta 1999. Danes INHOPE združuje 43 prijavnih točk iz 37 držav s celega sveta, med drugim iz Evrope, Azije, Afrike, Severne Amerike in Avstralije. V prizadevanju doseči učinkovit odziv na nezakonite spletne vsebine, INHOPE omogoča povezovanje prijavnih točk iz različnih koncev sveta in jih s strokovnim znanjem podpira pri obravnavi prijav nezakonitih vsebin. 
 
Glavno poslanstvo organizacije INHOPE je podpirati prijavne točke in zagotavljati hitro in učinkovito ukrepanje pri obravnavi nezakonitih vsebin ter tako ustvarjati varnejši internet. V okviru tega poslanstva INHOPE zasleduje pet glavnih ciljev: 
  
  • Vzpostavitev dobre prakse za delovanje prijavnih točk in spodbujanje izmenjave znanj in izkušenj med državami članicami 
  • Zagotavljanje hitrega in učinkovitega odgovora na prijave nezakonitih vsebin po celem svetu
  • Razširitev mreže INHOPE prijavnih točk po celem svetu 
  • Vzpostavitev boljšega mednarodnega sodelovanja med prijavnimi točkami in zakonodajalci, vključno z vlado, policijo in drugimi organi 
  • Osveščanje ključnih deležnikov in splošne javnosti o organizaciji INHOPE in prijavnih točkah kot ključnih akterjih za prijavo nezakonitih vsebin po celem svetu. 
 
Več o omrežju INHOPE na www.inhope.org.
 
PriponkaVelikost
PDF icon Inhope letno poročilo 201811.83 MB

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija