Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

O omrežju INHOPE

Prijavna točka Spletno oko deluje pod okriljem mednarodne organizacije INHOPE, ki je bila v okviru programa Evropske komisije Za varnejši internet ustanovljena leta 1999. Danes INHOPE združuje 43 prijavnih točk iz 37 držav s celega sveta, med drugim iz Evrope, Azije, Afrike, Severne Amerike in Avstralije. V prizadevanju doseči učinkovit odziv na nezakonite spletne vsebine, INHOPE omogoča povezovanje prijavnih točk iz različnih koncev sveta in jih s strokovnim znanjem podpira pri obravnavi prijav nezakonitih vsebin. 
 
Glavno poslanstvo organizacije INHOPE je podpirati prijavne točke in zagotavljati hitro in učinkovito ukrepanje pri obravnavi nezakonitih vsebin ter tako ustvarjati varnejši internet. V okviru tega poslanstva INHOPE zasleduje pet glavnih ciljev: 
  
  • Vzpostavitev dobre prakse za delovanje prijavnih točk in spodbujanje izmenjave znanj in izkušenj med državami članicami 
  • Zagotavljanje hitrega in učinkovitega odgovora na prijave nezakonitih vsebin po celem svetu
  • Razširitev mreže INHOPE prijavnih točk po celem svetu 
  • Vzpostavitev boljšega mednarodnega sodelovanja med prijavnimi točkami in zakonodajalci, vključno z vlado, policijo in drugimi organi 
  • Osveščanje ključnih deležnikov in splošne javnosti o organizaciji INHOPE in prijavnih točkah kot ključnih akterjih za prijavo nezakonitih vsebin po celem svetu. 
 
Več o omrežju INHOPE na www.inhope.org.
 
PriponkaVelikost
PDF icon Inhope letno poročilo 201811.83 MB

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.