Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

O omrežju INSAFE

Insafe je evropsko omrežje, zadolženo za koordinacijo aktivnosti s področja osveščanja javnosti glede varne rabe interneta in mobilnih naprav. V omrežje so vključene posamezne nacionalne točke osveščanja, vključno s slovensko. Posamezne točke osveščanja v okviru Insafe omrežja medsebojno sodelujejo, izmenjujejo znanja in izkušnje, prav tako pa tudi načrtujejo skupne aktivnosti. V omrežje je trenutno vključenih 30 evropskih držav. Seznam vseh držav, članic INSAFE omrežja, je na voljo tukaj.
 
INSAFE koordinira tudi priprava skupnih aktivnosti ob Dnevu varne rabe interneta, ki je vsakoletni osrednji dogodek tega omrežja. Vsako leto je z namenom dviga ozaveščenosti o spletni varnosti po vsem svetu organiziranih na stotine dogodkov.
 
Z leti je Dan varne rabe interneta postal vodilni in najpomembnejši dogodek v koledarju spletne varnosti. Iz začetkov v letu 2004 na pobudo EU SafeBorders projekta in z vzpostavitvijo Insafe omrežja v začetku leta 2005 se je Dan varne rabe interneta razširil v mednarodne vode, saj dandanes praznujemo Dan varne rabe interneta v več kot 100 državah sveta na šestih od sedmih celin.
 
Več informacij o INSAFE omrežju je na voljo na https://www.betterinternetforkids.eu/.
 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.