Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
EDGE
EDGE (kratica za Enhanced Data Rates for GSM Evolution) je naslednica tehnologije GPRS in omogoča hitrejši prenos podatkov, tj. do 236 kbit/s. Tehnologija je primerna predvsem za prebiranje elektronske pošte in manj intenzivno brskanje po spletu.
Elektronsko trgovanje

Elektronsko trgovanje (angl. E-commerce) se nanaša samo na nabavo ali prodajo izdelkov/storitev preko interneta. 

Elektronsko poslovanje

Elektronsko poslovanje (angl. electronic business) pomeni sklepanje poslov v elektronski obliki, praviloma preko interneta.

Elektronski podpis

Elektronski podpis je poseben postopek, na osnovi katerega lahko enolično ugotovimo podpisnika elektronskega dokumenta (glej tudi Digitalni podpis)

E-poštni naslov

E-poštni naslov je virtualna lokacija, na katero se dostavljajo e-poštna sporočila. Naslov ima vedno dva dela, ki ju ločuje simbol @ (glej tudi E-pošta).

 

E-pošta

E-pošta je sredstvo za elektronsko pisno komunikacijo, ki omogoča pošiljanje sporočil s pripeto računalniško datoteko različnih vrst - besedilo, fotografije, glasba idr. (glej tudi E-poštni naslov).

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.