Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
Forum

Forum je spletna aplikacija, ki omogoča razpravo, izmenjavo mnenj, komentarjev in nasvetov med uprabniki interneta. Forum je ponavadi razdeljen na forumske mape, ki se tičejo posameznih tematskih sklopov (iz sveta politike, zabave, gospodarstva, ipd.), ki jih lahko oblikujejo uporabniki sami ali pa moderator foruma.

Flood

Flood je ponavljajoče se pošiljanje velikih ali dolgih sporočil na nek računalnik preko sistema sporočanja, z namenom, da bi zapolnili pomnilnik, zrušili ali preobremenili računalniški sistem prejemnika.

Filter za nezaželeno pošto

Filter za nezaželeno pošto je program, ki blokira nezaželeno pošto, da se ta ne shrani v poštni predal.

Filter

Filter je program, ki določa dostop do informacij ali določenih internetnih storitev, opozarja na sumljive spletne strani, beleži uporabnikove obiske spletnih strani, blokira sumljive strani in celo izklopi računalnik. Filtrirne sisteme lahko namestite v računalnike, strežnike, mobilne telefone z internetno povezavo idr.

Faks

Faks je vrsta elektronskega sporočila, ki si ga izmenjujejo faksovne naprave, ki po analognem ali digitalnem telefonskem priključku omogočajo prenos digitalizirane slike.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.