Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
HTML

HTML (kratica za Hyper text Markup Language – jezik za označevanje nadbesedila) je nabor označevalnih simbolov ali šifer, ki so umeščene v datoteko in opisujejo strukturo teksta v dokumentu. Oznake spletnemu brskalniku povedo, kako uporabniku prikazati tekst, slike in ostale vsebine na spletni strani (glej Brskalnik, WWW).

Hekerska orodja

Hekerska orodja (angl. Hacking tools) so programi, ki jih uporabljajo hekerji, da izvajajo aktivnosti, ki povzročajo probleme uporabniku napadenega računalnika (nadzirajo napadeni računalnik, kradejo zaupne podatke, presnemavajo komunikacijske vstopne in izstopne točke iz računalnika itd.). Glej tudi Heker.

Heker

Heker je pogosto uporabljen izraz za osebo, ki se ukvarja z računalniškimi vdori - se priključi na računalnik nezakonito ali brez pooblastila (tudi vdiralec). V računalniških krogih izraz pomeni računalniškega navdušenca (glej tudi Hekerska orodja).

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.