Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
MMS

MMS je večpredstavnostno oz. multimedijsko sporočilo, sestavljeno iz kombinacije besedila, slike, videoposnetka in/ali melodije, ki je namenjeno pošiljanju preko mobilnih telefonov.

Malware

Malware: glej Škodljiva programska oprema.

Masovne večigralske igre

Masovne večigralske igre (angl. MMOG - Massively Multiplayer Online Games) so igre, ki ponujajo bogat navidezni svet v tehniki 3D, v katerem tisoči igralcev prevzamejo vloge izmišljenih likov in tekmujejo med seboj. Prevladujejo igre vlog, v katerih sodelujoči skupaj tvorijo zgodbo ali ji sledijo.

Mobilna melodija

Mobilna melodija je običajno zvok dohodnega klica na mobilnem telefonu. Obstaja veliko prilagodljivih melodij in glasbenih datotek, ki jih lahko lastniki mobilnih telefonov prenesejo, kupijo in uporabijo.

Mobilna naprava

Mobilna naprava je naprava, ki ima prilagojen operacijski sistem kot so iOS, Android, BlackBerry OS, Windows mobile in je mobilna (mobilni telefoni, tablični računalniki, ipd.). V to kategorijo lahko uvrstimo tudi vse naprave, ki se lahko prenašajo in dostopajo do interneta brez fizične povezave - brezžično (torej tudi prenosniki, prenosne igralne konzole, industrijski čitalci, ipd.) (Vir: Kodeks ravnanja izvajalcev javnih elektronskih komunikacijskih storitev za zaščito uporabnikov, 2013).

Mobilna vsebina

Mobilna vsebina je katera koli vsebina, dostopna preko mobilne naprave v kakršni koli obliki in ponujena na kakršen koli način.

Mobilni internet

Mobilni internet pomeni dostop do interneta preko mobilnih naprav (telefonov, dlančnikov, tabličnih računalnikov, ipd.).

Mobilni telefon

Mobilni telefon je prenosni telefonski aparat, ki ga uporabljamo v omrežju za mobilno telefonijo.

Moneta

Moneta je storitev brezgotovinskega plačevanja z mobilnim telefonom. Lahko jo uporabljate kot storitev:

  • mobilnega operaterja,
  • pri bankah.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.