Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
Neposredno sporočanje

Neposredno sporočanje (angl. IM - instant messaging) je oblika hitrega in hkratnega elektronskega prenosa informacij med dvema ali več uporabniki. IM omogoča komunikacijo z izbranim seznamom stikov. Ko se osebe s seznama stikov prijavijo v sistem, vas program na to takoj opozori.

Netiquette

Netiquette: glej Spletna etika.

Nezakonita vsebina

Nezakonita vsebina je vsebina na internetu, ki je glede na državno zakonodajo nezakonita. Najpogosteje gre za fotografiranje spolne zlorabe otrok, nezakonite dejavnosti v klepetalnicah (npr. iskanje žrtev pedofilov) in spletne strani s sovražnim in ksenofobičnim govorom.

Nezaželena pošta

Nezaželena pošta (angl. spam) so e-poštna sporočila, navadno komercialne narave, ki jih pošiljatelj masovno pošilja brez naslovnikove odobritve. Pošiljanje neželene pošte je brez dvoma ena največjih zlorab interneta, saj pogosto vsebuje tudi viruse, škodljive ali nelegalne vsebine, ali pa je sredstvo spletnih goljufij, prevar.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.