Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
Račun

Račun je namenjen preverjanju vaše verodostojnosti in pravice do uporabe internetnih storitev, npr. elektronske pošte, družabnih omrežij, strani za spletno bančništvo na podlagi uporabniškega imena in gesla. V operacijskem sistemu računalnika lahko ustvarite ločene uporabniške račune za vsakega družinskega člana.

Registracija

Registracija je postopek prijave v neko spletno storitev: družabno omrežje, novice, forum, e-pošto, klepet idr. Navadno se lahko uporabniki odjavijo, kadar koli želijo.

Ribarjenje

Ribarjenje (angl. phishing) je lažno predstavljanje nekega podjetja ali finančne institucije z namenom pridobitve najrazličnejših zaupnih podatkov od uporabnikov internetnih storitev. Cilj tovrstnih napadov je pridobivanje gesel in uporabniških imen s pomočjo elektronske pošte in lažnih spletnih mest, npr. vstopnih strani za spletno bančništvo.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.