Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
Širokopasovne tehnologije

Širokopasovne tehnologije (angl. Broadband) oz. povezave omogočajo hiter prenos filmov, iger, videokonferenc preko omrežja (na primer: ADSL, kabelska povezava, UMTS, optična povezava). Na splošno so to širokopasovne povezave, ki zmorejo hitrost večjo od 2 Mbit/s. 

Škodljiva programska oprema

Škodljiva programska oprema (angl. Malware) so programi, ki se brez lastnikovega vedenja ali privoljenja vtihotapijo v računalniški sistem in ga poškodujejo: virusi, črvi, trojanci, vohunski programi, sleparski reklamni programi in druga škodljiva in neželena programska oprema.

Škodljiva spletna vsebina

Škodljiva spletna vsebina je vsebina z nasilno, igralno, erotično in/ali seksualno naravo, ki je zakonita, vendar zaradi posebnih značilnosti lahko nekomu škoduje, predvsem otrokom in mladostnikom.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.