Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
Tablični računalnik

Tablični računalnik oz. tablica je majhen prenosni računalnik z zaslonom na dotik ali grafično tablico, ki nadomešča miško in tipkovnico. Ponavadi je manjši in lažji od prenosnega računalnika ter omogoča preprostejši dostop do vsebine z različnimi aplikacijami.Tablični računalnik lahko uporabljamo za različne namene, najpogosteje za dostop do spletnih storitev in vsebin prek omrežja Wi-Fi (spletne strani, elektronska pošta …) in za predvajanje glasbe, igranje iger ter gledanje filmov.

Tehnologija širokopasovne povezave prek mobilnega telefona

Tehnologija širokopasovne povezave prek mobilnega telefona, imenovana tudi tehnologija prostranega brezžičnega omrežja (WWAN) omogoča hiter brezžični internetni dostop s prenosnimi mobilnimi napravami (npr. mobilnim telefonom, tabličnim računalnikom, dlančnikom). Širokopasovno povezavo prek mobilnega telefona omogoča večina prenosnih in mobilnih omrežij 2G, 2.5G in 3G.

Trojanski konj

Trojanski konj je škodljiva koda, ki lahko v računalnik vdre skrita za navidez neškodljivimi operacijami, kot so igre ali celo programi za odkrivanje virusov. Trojanci se ne razmnožujejo, njihov namen je dostopati do pomembnih podatkov ali jih uničiti. Tako so sposobni izbrisati trdi disk ali ukrasti zaupne informacije.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.