Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
UMTS

UMTS (kratica za Universale Mobile Telecommunication System) normativ uporabnikom preko brezžične povezave omogoča prenos slik, videa, velikega obsega podatkov in seveda dostop do interneta preko mobilnega telefona (glej GSM).

Uporabnik interneta

Uporabnik interneta je po definiciji Statističnega urada RS tisti, ki je že kdaj uporabil internet. Uporabljajo se še druge kategorije: mesečni, tedenski uporabnik ...

Uporabniški profil

Uporabniški profil vsebuje informacije, ki opisujejo uporabnika programa, spletne strani ali drugega tehničnega orodja. Ponavadi vključuje uporabniško ime, geslo in druge podrobnosti (npr. rojstni datum in hobiji).

URL

URL (kratica za Uniform Resource Locator) je naslov spletnega mesta ali datoteke na internetu. Naslov URL ne sme vsebovati posebnih znakov ali presledkov in za ločevanje med imeniki uporablja poševnico naprej. Prvi del naslova (http, ftp) predstavlja uporabljeni protokol, drugi pa naslov IP ali domeno, v kateri se nahaja vir.

USB ključ

USB ključ (angl. USB key, USB flash drive) je majhen priročni zunanji pomnilnik, ki se uporablja se za prenos podatkov med digitalnimi napravami (računalniki).

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.