Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Š
T
U
V
W
Z
WAP

WAP (kratica za Wireless Application Protocol – protokol za brezžične aplikacije) predstavlja skupek tehnologij in protokolov z namenom, da nam v mobilni telefoniji omogoča dostop do internetnih vsebin.

Wi-Fi

Wi-Fi (wireless točka) je lokalno brezžično omrežje, prek katerega se lahko mobilna naprava (npr. prenosni računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon) poveže z internetom. Točke Wi-Fi so lahko zavarovane (za prijavo potrebujemo geslo) ali nezavarovane (običajno javni dostopi do interneta), plačljive ali brezplačne. 

WLAN

WLAN brezžično lokalno omrežje (Wireless LAN) je povezava dveh ali več računalnikov brez uporabe kablov. WLAN za komunikacijo med napravami v omejenem področju izkorišča spread-spectrum tehnologijo na podlagi radijskih valov. To omogoča uporabnikom, da so kljub premikanju znotraj območja pokritosti povezave še vedno povezani v omrežje.

Worm

Worm: glej Črv

WWW

WWW je angleška kratica za World Wide Web – svetovni splet.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.