Spletni brskalniki za otroke

Internet je kot veliko mesto, v katerem se je enostavno izgubiti in končati v njegovih ''slabih delih''. Otrokom prijazni spletni brskalniki omogočajo izbiro vsebine tako, da otroci ne naletijo na škodljivo vsebino.

Otrokom brskalniki pomagajo poiskati vsebine, ki jih iščejo ter blokirajo neprimerne vsebine. Brskalniki na splošno niso narejeni za preprečevanje dostopa otrok do informacij (navadno lahko otroci odprejo tudi druge brskalnike), temveč ponujajo otrokom prijazne možnosti brskanja in odstranjujejo možnosti izpostavljenosti otrok neprimernim vsebinam.

 

KidSplorer

Brskalnik KidSplorer omogoča več različnih funkcij. Brskalnik uporablja bazo otrokom prijaznih spletnih strani, ki jo lahko starši dopolnjujejo na podlagi lastnih izkušenj. Starši lahko tudi določijo, katere strani iz baze lahko njihovi otroci obiščejo in katere ne. Brskalnik omogoča tudi časovno omejitev uporabe ter blokado drugih brskalnikov in programov, ki so nameščeni na določenem računalniku.

ZAC Browser

Spletni brskalnik ZAC Browser je brskalnik za otroke z avtizmom. Brskalnik je oblikovan tako, da poenostavlja postopek brskanja po internetu. Brskalnik ZAC zaklene določene funkcije, vključno z desno tipko na miški in možnost zaprtja brskalnika, kar pomen, da je manj neprijeten za otroke, ki imajo težave s fino motoriko gibov. Brskalnik poenostavlja dostop do nekaterih spletnih strani, video vsebin in iger, ki so bile posebej izbrane za otroke z avtizmom. Čeprav je ZAC Browser namenjen otrokom z avtizmom je primeren tudi za vse ostale otroke.

Vir: familyinternet

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV