Spletni brskalniki za otroke

Internet je kot veliko mesto, v katerem se je enostavno izgubiti in končati v njegovih ''slabih delih''. Otrokom prijazni spletni brskalniki omogočajo izbiro vsebine tako, da otroci ne naletijo na škodljivo vsebino.

Otrokom brskalniki pomagajo poiskati vsebine, ki jih iščejo ter blokirajo neprimerne vsebine. Brskalniki na splošno niso narejeni za preprečevanje dostopa otrok do informacij (navadno lahko otroci odprejo tudi druge brskalnike), temveč ponujajo otrokom prijazne možnosti brskanja in odstranjujejo možnosti izpostavljenosti otrok neprimernim vsebinam.

ZAC Browser

Spletni brskalnik ZAC Browser je brskalnik za otroke z avtizmom. Brskalnik je oblikovan tako, da poenostavlja postopek brskanja po internetu. Brskalnik ZAC zaklene določene funkcije, vključno z desno tipko na miški in možnost zaprtja brskalnika, kar pomen, da je manj neprijeten za otroke, ki imajo težave s fino motoriko gibov. Brskalnik poenostavlja dostop do nekaterih spletnih strani, video vsebin in iger, ki so bile posebej izbrane za otroke z avtizmom. Čeprav je ZAC Browser namenjen otrokom z avtizmom je primeren tudi za vse ostale otroke.

Vir: familyinternet

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija