Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

SID 2018: Novosti na področju zakonodaje/šolskih politik

Dr. Benjamin Lesjak, IPRID in Safe.si

Učitelji in vodstva šol morajo v šolah vzpostaviti za otroke varno in izobraževanju podporno okolje. Informacijska tehnologija v obliki pametnih naprav, ki je vse bolj prisotna na šolah, lahko ogroža to okolje. Z neodgovorno rabo pametnih naprav vse pogosteje prihaja tudi do kršitev nekaterih temeljnih pravic otrok in učiteljev. Vodstva in učitelji so tako v dilemi, koliko dopuščati prisotnost informacijske tehnologije na šolah, zato bomo raziskali zakonodajne okvire rabe pametnih naprav v Sloveniji. Pregledali bomo tudi trende rabe in zlorab pametnih naprav v tujini ter poskušali podati priporočila učiteljem in vodstvom šol za ukrepe v prihodnje.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.