Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

SID 2018: Pregled aktualnih incidentov s področja rabe tehnologij v šolah

Maja Vreča, Zavod Arnes in Safe.si

Z razvojem novih tehnologij se spreminjajo tudi izzivi, s katerim se srečujejo šole. Poleg prednosti, ki jih prinaša uporaba tehnologij, so v šole prišli tudi zelo raznoliki varnostni zapleti, od vdorov v spletne strani ali celo v elektronske redovalnice, do spletnega nadlegovanja in zasmehovanja zaposlenih na šoli in učencev. Po šolah v Sloveniji zaznavamo predvsem porast vrstniškega nasilja, ki se izvaja preko interneta oziroma preko novih tehnologij. Šole različno pristopajo k reševanju teh zapletov in pogosto ne vedo, kako se tega sploh lotiti. Predstavljeni bodo najbolj pogosti zapleti in primeri uspešnih pristopov k reševanju le-teh.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.