Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

VIDEO: Hipster Bedanc in dr. Lesjak o KULturi na internetu

Poglejte si posnetek zanimive, zabavne in poučne online debate o KULturi na internetu, ki smo jo s Hipster Bedancem (komik Pižama) in dr. Benjaminom Lesjakom pripravili ob Dnevu varne rabe interneta 2017. Posnetek si lahko ogledate tudi v celozaslonskem načinu na tej povezavi

6.2.2017 so učenci iz več kot 100 slovenskih osnovnih šol kot osrednji dogodek ob dnevu varne rabe interneta spremljali online debato o kulturi na internetu s komikom Pižamo v vlogi Hipster Bedanca. Skupaj s strokovnjakom dr. Benjaminom Lesjakom sta odgovorila na vprašanja učencev na temo lepega vedenja na internetu, kot na primer: Je sploh treba biti tudi na internetu kulturen? Si lahko na internetu kul in kulturen hkrati? Kakšno vedenje na internetu je nekulturno? Obstaja tudi spletni in mobilni bonton?

Hipster Bedanc je učence spomnil tudi na "star" slovenski pregovor, ki pravi »Čez 7 let vse iz interneta okrog pride«. Kar pomeni, da je pomembno, da smo do drugih takšni, kot želimo, da so drugi do nas, in da z vedenjem na spletu ustvarjamo svoj pozitiven spletni ugled.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.