Nevedna Frida

Prvo mesto SAFE.SI natečaja 2017/2018: OŠ Podčetrtek. Kategorija: Obnašanje in komuniciranje na spletu – lepo je, če si na spletu prijazen!

Dekleta iz OŠ Podčetrtek nam z igrano zgodbo Fride, mlade iskalke zaposlitve, pokažejo, kako pomembno je premisliti, kaj bomo objavili na internet. Frida se ni zavedala, da lahko njene objave na spletu vidi vsakdo! Čeprav je bila na razgovorih za službo odlična, je le nekaj klikov pomembno vplivalo na odločitev delodajalcev, ki so hitro našli neprimerne posnetke in fotografije, ko so v iskalnik vtipkali njeno ime. Če bi Frida pomislila, da je od teh posnetkov lahko odvisno, ali bo službo dobila ali ne, bi zagotovo bolje premislila, preden bi jih objavila.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV