Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Sanjski oddih

Prvo mesto Safe.si nagradnega natečaja
Osnovna šola Loka Črnomelj
Kategorija: Kritična uporaba interneta – ne verjemi vsemu, kar najdeš na spletu!

Zmagovalci nagradnega natečaja iz OŠ Loka Črnomelj v svojem videu prikažejo, kaj se lahko zgodi, če ne uporabimo kritične presoje pri uporabi spleta za rezervacijo dopusta. Dekleta se brez pravega razmisleka odločijo za rezervacijo in na kraju lokacije ugotovijo, da spletna stran ne obstaja več, prav tako telefonska številka. Danes je s programi, ki so prosto dostopni vsem, čisto enostavno ponarejati fotografije, video posnetke in tudi spletne strani. Potrebno je tudi kritično presojanje spletnih strani in oglasov, na katere lahko naletimo med brskanjem po spletu. Med temi je namreč veliko zavajajočih.  

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.