Sanjski oddih

Prvo mesto Safe.si nagradnega natečaja
Osnovna šola Loka Črnomelj
Kategorija: Kritična uporaba interneta – ne verjemi vsemu, kar najdeš na spletu!

Zmagovalci nagradnega natečaja iz OŠ Loka Črnomelj v svojem videu prikažejo, kaj se lahko zgodi, če ne uporabimo kritične presoje pri uporabi spleta za rezervacijo dopusta. Dekleta se brez pravega razmisleka odločijo za rezervacijo in na kraju lokacije ugotovijo, da spletna stran ne obstaja več, prav tako telefonska številka. Danes je s programi, ki so prosto dostopni vsem, čisto enostavno ponarejati fotografije, video posnetke in tudi spletne strani. Potrebno je tudi kritično presojanje spletnih strani in oglasov, na katere lahko naletimo med brskanjem po spletu. Med temi je namreč veliko zavajajočih.  

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija