Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Življenjska skrivnost

Tretje mesto SAFE.SI natečaja 2017/2018: OŠ Loka Črnomelj. Kategorija: Obnašanje in komuniciranje na spletu – lepo je, če si na spletu prijazen!

Dekleta na OŠ Loka Črnomelj z igrano zgodbo, ki je na žalost vse preveč pogosta tudi v resničnem svetu, prikažejo, kako hitro lahko na spletu nekoga prizadeneš in kako pomembno je, da svojega gesla ne zaupamo niti najbližjim prijateljem. Mlado dekle v zgodbi zaupa sošolki svoje geslo za Instagram. Ta skupaj s prijateljicami to grdo izkoristi in se prijavi v profil ter v njenem imenu objavi sliko, zaradi katere se ji vsi posmehujejo. Ob koncu videa vidimo, da lahko takšna dejanja žrtev pripeljejo tudi na rob obupa.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.