Naj te ne bo strah, da zamujaš ...

JOMO (joy of missing out) pomeni veselje, da nekaj zamudiš. Je izraz, ki je popolnoma nasproten izrazu FOMO (strah, da nekaj zamudiš – fear of missing out), za katerega je značilno to, da na družabnih omrežjih ves čas preverjamo kaj se je zgodilo novega. JOMO te po drugi strani spodbuja, da razumeš, kaj hočeš, in da se usmeriš v dejavnosti, v katere se res želiš usmeriti, ki ti nudijo veselje. Zakaj ti JOMO koristi? Posvetiš se sebi, posvetiš se ljudem okoli sebe in naučiš se novih stvari.

Če te nobeden od zgoraj naštetih razlogov ne prepriča – z JOMO poskusiš nekaj novega. Mogoče ti bo občutek, ko ti ni treba nenehno preverjati svojega mobilnega telefona, všeč, poleg tega pa boš ponosen nase, da ti je uspelo sprejeti odločitev, da uporabo telefona omejiš.

Ogled na Arnes video portalu >>

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV