Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Naj te ne bo strah, da zamujaš ...

JOMO (joy of missing out) pomeni veselje, da nekaj zamudiš. Je izraz, ki je popolnoma nasproten izrazu FOMO (strah, da nekaj zamudiš – fear of missing out), za katerega je značilno to, da na družabnih omrežjih ves čas preverjamo kaj se je zgodilo novega. JOMO te po drugi strani spodbuja, da razumeš, kaj hočeš, in da se usmeriš v dejavnosti, v katere se res želiš usmeriti, ki ti nudijo veselje. Zakaj ti JOMO koristi? Posvetiš se sebi, posvetiš se ljudem okoli sebe in naučiš se novih stvari.

Če te nobeden od zgoraj naštetih razlogov ne prepriča – z JOMO poskusiš nekaj novega. Mogoče ti bo občutek, ko ti ni treba nenehno preverjati svojega mobilnega telefona, všeč, poleg tega pa boš ponosen nase, da ti je uspelo sprejeti odločitev, da uporabo telefona omejiš.

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.