Prodajalna, kjer se dobi vse

Video metaforično predstavlja internet kot prodajalno v soseščini, kje lahko dobimo vse brez omejitev in pomislekov. Moški želi kupiti slike soseda in slike svoje hčere z novim fantom, ženska kupuje nenavadno poceni avto, najstnik pride po "izobraževalne" filme, moški želi družbo deklet, punčka išče prijateljstvo. S prestavitvijo naših vedenjskih vzorcev iz interneta v pravo trgovino v realnem življenju postane na zabaven način očitno, kaj lahko nepremišljeno vedenje na internetu brez kritične presoje, etike in varnosti prinese.

Video je prirpravil grški center za varnejši internet in zanj dobil že kar nekaj nagrad na različnih festivalih.

Podnapise za gluhe in naglušne lahko vklopite med predvajanjem videa s klikom na gumb CC. S klikom na gumb Settings (Nastavitve) se vam odpre okno, kjer lahko s klikom na Podnapisi (Subtitles) odprete zavihek Options (Možnosti), kjer lahko med drugim izbirate tudi velikost črk v podnapisih (Font size). 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV