Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Prodajalna, kjer se dobi vse

Video metaforično predstavlja internet kot prodajalno v soseščini, kje lahko dobimo vse brez omejitev in pomislekov. Moški želi kupiti slike soseda in slike svoje hčere z novim fantom, ženska kupuje nenavadno poceni avto, najstnik pride po "izobraževalne" filme, moški želi družbo deklet, punčka išče prijateljstvo. S prestavitvijo naših vedenjskih vzorcev iz interneta v pravo trgovino v realnem življenju postane na zabaven način očitno, kaj lahko nepremišljeno vedenje na internetu brez kritične presoje, etike in varnosti prinese.

Video je prirpravil grški center za varnejši internet in zanj dobil že kar nekaj nagrad na različnih festivalih.

Podnapise za gluhe in naglušne lahko vklopite med predvajanjem videa s klikom na gumb CC. S klikom na gumb Settings (Nastavitve) se vam odpre okno, kjer lahko s klikom na Podnapisi (Subtitles) odprete zavihek Options (Možnosti), kjer lahko med drugim izbirate tudi velikost črk v podnapisih (Font size). 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.