Video vodič za starše: Pametne igrače

Igrače so sestavni del otrokovega življenja. Z njimi se sreča že zelo zgodaj in imajo vpliv na njegov razvoj skozi celotno otroštvo. Spodbujajo motoriko, učenje, zaznavanje čutov in tudi domišljijo. Z razvojem tehnologije so se pojavile igrače, ki se povezujejo v internet z namenom, da se aktivno odzivajo na otrokova dejanja ali pa staršem omogočijo nadzor in interakcijo na daljavo. Imenujemo jih pametne igrače

Na trgu se pojavljajo igrače, ki omogočajo glasovno komunikacijo, video prenos ali prenos fotografij in prepoznavo fotografij, roboti, droni in druge igrače, ki jih upravljamo preko aplikacij na tablicah in mobilnih telefonih, igrače, ki se povezujejo z video igrami, igrače, ki omogočajo reševanje ugank in gradnjo. Vse naprave, ki se povezujejo v internet so izpostavljene tveganjem in pametne igrače niso izjema.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV