Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Video vodič za starše: Pametne igrače

Igrače so sestavni del otrokovega življenja. Z njimi se sreča že zelo zgodaj in imajo vpliv na njegov razvoj skozi celotno otroštvo. Spodbujajo motoriko, učenje, zaznavanje čutov in tudi domišljijo. Z razvojem tehnologije so se pojavile igrače, ki se povezujejo v internet z namenom, da se aktivno odzivajo na otrokova dejanja ali pa staršem omogočijo nadzor in interakcijo na daljavo. Imenujemo jih pametne igrače

Na trgu se pojavljajo igrače, ki omogočajo glasovno komunikacijo, video prenos ali prenos fotografij in prepoznavo fotografij, roboti, droni in druge igrače, ki jih upravljamo preko aplikacij na tablicah in mobilnih telefonih, igrače, ki se povezujejo z video igrami, igrače, ki omogočajo reševanje ugank in gradnjo. Vse naprave, ki se povezujejo v internet so izpostavljene tveganjem in pametne igrače niso izjema.

Priporočeni videi: 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.