Nagradni natečaj #Saferinternet4EU 2018

POZOR, ROK ZA PRIJAVO PODALJŠAN DO 25.5.2018!

Evropska komisija je pod vodstvom komisarke Mariye Gabriel v okviru kampanje #SaferInternet4EU pripravila nagradni natečaj, s katerim želi spodbujati spletno varnost, medijsko pismenost in spletno higieno, da bi se otroci, starši in učitelji bolje zavedali digitalnih priložnosti in izzivov. Natečaj je namenjen različnim organizacijam, učiteljem in mladim od 13 do 19 let. Prejeta dela bo ocenjevala žirija, sestavljena iz strokovnjakov EU na področju boljšega interneta za otroke (Better Internet for Kids – BIK) in spletne higiene, zmagovalci pa bodo povabljeni na podelitev nagrad na Forum za varnejši internet, ki bo v Bruslju, novembra 2018.

Spletne prijave so odprte do 25. maja 2018, do polnoči po srednjeevropskem poletnem času.

Kategorije natečaja #SaferInternet4EU

  • Najboljše prakse za organizacije: zelo kakovosten in inovativen program za izobraževanje o spletni varnosti oziroma kampanja za ozaveščanje mladih, učiteljev ali staršev. Ta kategorija je odprta za javne in zasebne organizacije (vključno z organizacijami znotraj omrežja Insafe), strokovnjake ali akademike, ki delujejo v eni izmed držav upravičenk programa Better Internet v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF), tj. EU28 z Islandijo in Norveško.
  • Najboljše prakse za učitelje: izjemne in navdihujoče pobude, sredstva, orodja ali rešitve enega samega učitelja ali skupine učiteljev.
  • Najboljše prakse za mlade (od 13 do 19 let): izjemne in navdihujoče pobude, sredstva, orodja ali rešitve, ki jo izvaja ena mlada oseba ali skupina mladih.

Vse najboljše prakse se morajo osredotočiti na vprašanja, povezana s področjem boljšega interneta za otroke (BIK), temam, kot so lažne novice, spletno ustrahovanje, v internet povezane igrače, zasebnost, spletni grooming, izpostavljenost škodljivim in neprijetnim vsebinam ali vprašanju spletne higiene na splošno.

#SaferInternet4EU

Potek natečaja

Nagradni natečaj #SaferInternet4EU poteka od 1. marca 2018 do 31. oktobra 2018, v dveh fazah.

1. faza: začetek in izbor finalistov (marec - junij 2018)

  1. Začetek tekmovanja (1. marec 2018).
  2. Predložitev prijav (1. marec 2018 - 15. maj 2018).
  3. Pregled prijav in izbor finalistov (15. maj 2018 - 30. junij 2018).

2. faza: Priprava avdiovizualnih materialov (samo za finaliste) in javno glasovanje (julij-oktober 2018)

  1. Finalisti bodo morali pripraviti in predložiti avdiovizualno gradivo, da bi še dodatno podkrepili predstavitev svoje najboljše prakse (od 1. julija 2018 do 31. avgusta 2018).
  2. Objava avdiovizualnih gradiv na portalu BIK in začetek javnega glasovanja (28. september 2018).
  3. Konec javnega glasovanja (31. oktobra 2018).

Časovnica #saferiternet4EU natečaja

Zmagovalci bodo znani med podelitvijo nagrad na Forumu za varnejši internet, ki bo potekal 20. novembra 2018 v Bruslju, v Belgiji.

Vabljeni k sodelovanju!

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija