Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Klikaj z glavo - online nagradni hekaton za srednješolce in osnovnošolce

24.2.2021

Fundacija PRIZMA v sodelovanju s točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si organizira nagradni hekaton na temo spletnega nasilja in lažnih novic. Hekaton bo potekal 12. in 13. marca. Del dogodka si bo mogoče ogledati javno v živo. Prijave so mogoče do 4. marca.

Namen hekatona, ki se izvaja v okviru projekta IN EDU programa ERASMUS+ je pri mladih osvetliti tematiko spletnega nasilja in lažnih novic. S pomočjo priznanih strokovnjakov, ki bodo mentorji, bodo udeleženci dobili globlji pogled na obravnavani tematiki. Spoznali bodo različna digitalna orodja, ki jim bodo uporabili pri načrtovanju promocijske kampanje na spletu in ostalih aktivnosti, s katerimi bi ozaveščali svoje vrstnike, kako se soočati bodisi s spletnim nasiljem bodisi z lažnimi novicami.

Sodelujejo lahko timi učencev 9. razredov osnovne šole in timi dijakov. En tim sestavlja 5 članov, biti pa morajo iz iste šole.

Udeležba na hekatonu je brezplačna in prinaša koristi ne le učencem ter dijakom, temveč tudi šoli. Prvi trije zmagovalni timi bodo svoji šoli prislužili bogate denarne nagrade, ki so namenjene izvedbi promocijske kampanje na temo izbranega izziva – lažne novice ali spletno nasilje. Prva nagrada znaša 2.000 €, 2. nagrada 1.500 € in 3. nagrada 1.000 €. Vsak sodelujoči pa dobi praktične nagrade. Zmagovalni tim pa se bo udeležil mednarodnega mladinskega tabora.

Del dogodka bo predvajan javno v živo. Navijači, učitelji in starši bodo lahko spremljali:

  • predstavitev problematike lažnih novic in problematike spletnega nasilja s strani priznanih strokovnjakov,
  • predstavitev, kako pripraviti prepričljiv pitch s strani priznanega strokovnjaka,
  • predstavitev pitchev sodelujočih timov pred strokovno žirijo,
  • razglasitev zmagovalnih timov.

Vabljeni, da se prijavite na hekaton do 4. marca 2021 na: prijava na hekaton.

Informacije in program je na voljo v priponkah spodaj. Dodatne informacije: n.zunko@fundacija-prizma.si.

PriponkaVelikost
PDF icon Koraki pri reševanju kviza547.18 KB
PDF icon Program hekatona396.44 KB

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.