Klikaj z glavo - online nagradni hekaton za srednješolce in osnovnošolce

24.2.2021

Fundacija PRIZMA v sodelovanju s točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si organizira nagradni hekaton na temo spletnega nasilja in lažnih novic. Hekaton bo potekal 12. in 13. marca. Del dogodka si bo mogoče ogledati javno v živo. Prijave so mogoče do 4. marca.

Namen hekatona, ki se izvaja v okviru projekta IN EDU programa ERASMUS+ je pri mladih osvetliti tematiko spletnega nasilja in lažnih novic. S pomočjo priznanih strokovnjakov, ki bodo mentorji, bodo udeleženci dobili globlji pogled na obravnavani tematiki. Spoznali bodo različna digitalna orodja, ki jim bodo uporabili pri načrtovanju promocijske kampanje na spletu in ostalih aktivnosti, s katerimi bi ozaveščali svoje vrstnike, kako se soočati bodisi s spletnim nasiljem bodisi z lažnimi novicami.

Sodelujejo lahko timi učencev 9. razredov osnovne šole in timi dijakov. En tim sestavlja 5 članov, biti pa morajo iz iste šole.

Udeležba na hekatonu je brezplačna in prinaša koristi ne le učencem ter dijakom, temveč tudi šoli. Prvi trije zmagovalni timi bodo svoji šoli prislužili bogate denarne nagrade, ki so namenjene izvedbi promocijske kampanje na temo izbranega izziva – lažne novice ali spletno nasilje. Prva nagrada znaša 2.000 €, 2. nagrada 1.500 € in 3. nagrada 1.000 €. Vsak sodelujoči pa dobi praktične nagrade. Zmagovalni tim pa se bo udeležil mednarodnega mladinskega tabora.

Del dogodka bo predvajan javno v živo. Navijači, učitelji in starši bodo lahko spremljali:

  • predstavitev problematike lažnih novic in problematike spletnega nasilja s strani priznanih strokovnjakov,
  • predstavitev, kako pripraviti prepričljiv pitch s strani priznanega strokovnjaka,
  • predstavitev pitchev sodelujočih timov pred strokovno žirijo,
  • razglasitev zmagovalnih timov.

Vabljeni, da se prijavite na hekaton do 4. marca 2021 na: prijava na hekaton.

Informacije in program je na voljo v priponkah spodaj. Dodatne informacije: n.zunko@fundacija-prizma.si.

PriponkaVelikost
PDF icon Koraki pri reševanju kviza547.18 KB
PDF icon Program hekatona396.44 KB

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija