Safe.si nagradni natečaj 2015/2016

V šolskem letu 2015/2016 smo ponovno organizirali SAFE.SI nagradni natečaj, za učence osnovnih šol vseh triad, ki so lahko sodelovali na različne načine - z likovnimi izdelki, stripi in videi.

Natečaj je potekal na temo:

  • "Sejfko mi pomaga varno uporabljati internet in mobilni telefon", kjer smo otroke 1. triade pozvali k ustvarjanju izdelkov, ki prikazujejo maskoto Sejfko ali/in kako otroci s pomočja Sejfkota doma ali v šoli uporabljajo internet, mobilne telefone, igrajo igrice;
  • in pod temo "Puščamo prijazne digitalne odtise - ustavimo spletno trpinčenje!", kjer smo učence 2. in 3. triade pozvali, da razmislijo o spletnem nadlegovanju, posledicah, vlogi prič in ukrepanju v primeru pojava. 

V natečaju je sodelovalo 29 osnovnih šol, prejeli smo 102 izdelka, ki jih je ustvarilo 165 učencev pod vodstvom 31 mentorjev. 

 Natečaj je potekal v treh kategorijah:

  • Za 1. triado: SEJFKO LIKOVNI NATEČAJ "Sejfko mi pomaga varno uporabljati internet in mobilni telefon"
  • Za 2. triado: SAFE.SI STRIP NATEČAJ "Puščamo prijazne digitalne odtise - ustavimo spletno trpinčenje!"
  • Za 3. triado: SAFE.SI VIDEO NATEČAJ "Puščamo prijazne digitalne odtise - ustavimo spletno trpinčenje!"

Najbolje ocenjeni izdelki so bili nagrajeni:

  • Avtorji prvih treh najboljših izdelkov iz vsake kategorije izdelkov so prejeli zanimive praktične nagrade.
  • Mentorji nagrajenih izdelkov so prejeli praktično nagrado in potrdilo o mentorstvu.

Vse nagrajene učence in mentorje smo povabili na zanimivo delavnico in ogled razstave v Prirodoslovnem muzeju Slovenije v Ljubljani. Sledila je podelitev nagrad vsem najboljšim izdelkom, nato pa druženje in posladek v Čolnarni Park Tivoli. Spodaj si lahko pogledate tudi nekaj fotografij iz zaključnega dogodka.

Vsi sodelujoči učenci in mentorji so prejeli potrdila o sodelovanju.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija