Dan varne rabe interneta 2021: Spletna interaktivna predstava za osnovnošolce Dobro počutje in internet

14.1.2021

Ob dnevu varne rabe interneta 9. 2. 2021 v točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si pripravljamo spletno interaktivno predstavo za učenke in učence 2. in 3. triletja osnovne šole Dobro počutje in internet. Improvizatorji IGLU Teatra (Vid Sodnik in Juš Milčinski) bodo aktualne teme zdravih odnosov na internetu, vpliva interneta na samopodobo mladih, iskanje zanesljivih informacij o zdravju na internetu ter pomembnosti uravnotežene rabe naprav z ekrani učencem 2. in 3. triletja OŠ predstavili na zabaven, inovativen in sproščen način.

Predstavi se lahko učenke, učenci, učiteljice in učitelji brezplačno pridružite 9. 2. 2021

  • od 9.00 do 9.45 za 2. triletje OŠ
  • od 10.30 do 11.15 za 3. triletje OŠ

Spletno predstavo bodo učenci in učenke lahko spremljali v živo preko YouTube, tako od doma ali skupinsko iz razreda (glede na takratne razmere).

Učitelji, prijavite se na dogodek: https://izobrazevanja.safe.si/SIDpredstava2021. Dan pred začetkom vam bomo poslali povezavo na prenos v živo, ki jo boste lahko posredovali svojim učencem, v primeru da bo šolanje potekalo na daljavo. Če vam ura predstave ne ustreza, si lahko predstavo ogledate tudi kasneje. Prav tako bo posnetek predstave kasneje objavljen na spletni strani www.safe.si.

Dobro počutje in internet

Letošnji dan varne rabe interneta posvečamo temi dobrega počutja pri uporabi interneta, ki bo tudi tema spletne interaktivne predstave. Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi. Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju? Kako lahko pri uporabi sami pazimo in skrbimo za svoje mentalno, fizično in emocionalno zdravje in tudi za dobrobit drugih, internet uporabljamo na način, ki je udoben, varen, nas zadovoljuje in izpolnjuje? Kje je zame idealno ravnotežje med koristmi in slabimi vplivi, ki jih imam od uporabe tehnologije? Je moč tehnologije uporabljati na človeku ter njegovemu zdravju in počutju prijazen način, da nam služi in nam pomaga pri doseganju lastnih ciljev, namesto da nas pri tem moti, prekinja in ovira ter slabša naše počutje in odnose?

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija