Nagrajene najlepše "lepe misli" - zaključek nagradne akcije

11.3.2019

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si je v sklopu aktivnosti, povezanih z dnevom varne rabe interneta, pripravila akcijo zbiranja lepih misli na virtualnih majicah. Namen akcije je bil spodbuditi k razmisleku o prijaznejši uporabi interneta. Otroci in najstniki so v enem mesecu oddali več kot 1.000 virtualnih majic z lepimi mislimi. Avtorji enajstih virtualnih majic, ki so prejele največ glasov, bodo nagrajeni s pravimi majicami, na katerih bodo natisnjene njihove lepe misli.

Velik del vsebin na internetu, predvsem na družabnih omrežjih, ustvarjamo uporabniki sami. Od nas je odvisno, ali so te vsebine prijazne ali nasilne in žaljive. Namen akcije je bil mladostnike spodbuditi k razmisleku o prijaznosti na internetu. Akcija je potekala od 1. februarja do 3. marca in je bila del aktivnosti povezanih z dnevom varne rabe interneta, ki smo ga letos praznovali 5. februarja.

Največ glasov so prejele majice:

1. Emino delo, 9 let

Življenje je veselje

2. zelenko, 9 let

Zaupaj vase

3. PRIJAZEN UPORABNIK …, 10 let

Bodi prijazen

4. anino delo, 10 let

Bodimo srečni

5. vsak je unikaten, 9 let

Vsak je unikaten

6. val in aljaž, 10 let

Bodi Cool in prijazen

7. Življenje je lepo, 13 let

Manj hejtaj, več dejtaj

8. življenje, 9 let

Življenje ni le denar

9. uživaj, 10 let

Uživaj v življenju

10. bodi faca, 10 let

Bodi faca, misli z glavo

11. Spoštljiv, 9 let

Bodi spoštljiv do drugih

Vsem nagrajencem čestitamo!

 

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija