RokOut! Mala šola spletnih vsebin na spletu

6.5.2020

V času epidemije koronavirusa, ko veliko več časa preživimo na mobilnih telefonih in internetu, se srečujemo s številnimi pastmi. Rok, sodelavec Logout-a je pripravil serijo kratkih, izobraževalnih in zabavnih pretočnih oddaj, namenjenih otrokom, staršem in učiteljem s skupnim naslovom RokOut! Mala šola spletnih vsebin. V njih na hudomušen način in z zanimivimi gosti predstavi, kako splet uporabljati sproščeno in hkrati tudi previdno.

V prvi sezoni je predvidenih šest oddaj. V prvi oddaji z naslovom #Čas se Rok sprašuje, kako pravzaprav teče čas? Včasih nam ga kar zmanjka. Spet drugič se zdi, da teče zeloooo poooooočasi. Kako ga torej lahko porazdelimo, da ga je dovolj za vse in da nam ves ne uide na spletu? Za pomoč in nasvet se obrne tudi na čarobnega modreca Gandalfa.

Rok pri deli na RokOut

V drugi oddajo z naslovom #Fotografije bomo izvedeli, od kdaj in od kod izvirajo "memi" in o kazenski zakonodaji, ki pokriva področje deljenja posnetkov na spletu.

Do 1. junija bodo na voljo še oddaje #Video igre, #E-šport, #Pretočne vsebine in #Spletni zmenki.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija