RokOut! Mala šola spletnih vsebin na spletu

6.5.2020

V času epidemije koronavirusa, ko veliko več časa preživimo na mobilnih telefonih in internetu, se srečujemo s številnimi pastmi. Rok, sodelavec Logout-a je pripravil serijo kratkih, izobraževalnih in zabavnih pretočnih oddaj, namenjenih otrokom, staršem in učiteljem s skupnim naslovom RokOut! Mala šola spletnih vsebin. V njih na hudomušen način in z zanimivimi gosti predstavi, kako splet uporabljati sproščeno in hkrati tudi previdno.

V prvi sezoni je predvidenih šest oddaj. V prvi oddaji z naslovom #Čas se Rok sprašuje, kako pravzaprav teče čas? Včasih nam ga kar zmanjka. Spet drugič se zdi, da teče zeloooo poooooočasi. Kako ga torej lahko porazdelimo, da ga je dovolj za vse in da nam ves ne uide na spletu? Za pomoč in nasvet se obrne tudi na čarobnega modreca Gandalfa.

Rok pri deli na RokOut

V drugi oddajo z naslovom #Fotografije bomo izvedeli, od kdaj in od kod izvirajo "memi" in o kazenski zakonodaji, ki pokriva področje deljenja posnetkov na spletu.

Do 1. junija bodo na voljo še oddaje #Video igre, #E-šport, #Pretočne vsebine in #Spletni zmenki.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV