Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

RokOut! Mala šola spletnih vsebin na spletu

6.5.2020

V času epidemije koronavirusa, ko veliko več časa preživimo na mobilnih telefonih in internetu, se srečujemo s številnimi pastmi. Rok, sodelavec Logout-a je pripravil serijo kratkih, izobraževalnih in zabavnih pretočnih oddaj, namenjenih otrokom, staršem in učiteljem s skupnim naslovom RokOut! Mala šola spletnih vsebin. V njih na hudomušen način in z zanimivimi gosti predstavi, kako splet uporabljati sproščeno in hkrati tudi previdno.

V prvi sezoni je predvidenih šest oddaj. V prvi oddaji z naslovom #Čas se Rok sprašuje, kako pravzaprav teče čas? Včasih nam ga kar zmanjka. Spet drugič se zdi, da teče zeloooo poooooočasi. Kako ga torej lahko porazdelimo, da ga je dovolj za vse in da nam ves ne uide na spletu? Za pomoč in nasvet se obrne tudi na čarobnega modreca Gandalfa.

Rok pri deli na RokOut

V drugi oddajo z naslovom #Fotografije bomo izvedeli, od kdaj in od kod izvirajo "memi" in o kazenski zakonodaji, ki pokriva področje deljenja posnetkov na spletu.

Do 1. junija bodo na voljo še oddaje #Video igre, #E-šport, #Pretočne vsebine in #Spletni zmenki.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.