Slovenska učiteljica Nina Jelen med finalisti nagradnega natečaja #SaferInternet4EU 2018

11.10.2018

Strokovna žirija kampanje #SaferInternet4EU je izbrala devet finalistov, med katerimi je tudi slovenska učiteljica Nina Jelen. Če vam je primer njene prakse všeč, vas vabimo, da zanjo glasujete do 31. oktobra.

V okviru kampanje #SaferInternet4EU je Evropska komisija pripravila nagradni natečaj najboljših praks spletne varnosti za organizacije, učitelje in mlade. Strokovna žirija je izbrala devet finalistov, tri v kategoriji organizacij, tri v kategoriji učiteljev in tri v kategoriji mladih. Do srede, 31. oktobra lahko glasujete za primer prakse, ki je po vašem mnenju najboljša. V kategoriji učiteljev je med tremi finalisti tudi Slovenka Nina Jelen. Njen projekt je sestavljen iz več elementov, ki jih je ustvarila skupaj s svojimi učenci, osnovan pa je na knjigi, ki jo je napisala. Svojo učilnico je spremenila v virtualni svet, kjer so otroci imeli digitalno identiteto in se odločili, koliko informacij želijo deliti ter kakšna so tveganja. Razpravljali so o vedenju na spletu in tveganjih, ustvarili knjigo in druge umetniške izdelke, ki so bili prikazani tudi na razstavi. Na ustvarjalen način je Nina Jelen poučila otroke o spletni varnosti, prav tako pa je prispevala številne članke v spletni reviji za otroke, Časoris.

Na spletni strani #SaferInternet4EU si oglejte predstavitve primerov dobrih praks, ki so jih pripravili finalisti. Za najljubšega lahko glasujete do 31. 10. 2018, svoj glas pa lahko oddate samo enkrat.

Vabimo vas, da glasujete za Nino Jelen in njen projekt Travelling Around the Virtual World.

 

 

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija