Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

YouTube novost: »Shorts«

15.10.2020

YouTube uvaja nov način gledanja in ustvarjanja video posnetkov, imenovan Shorts. Gre za novo izkušnjo gledanja videov, ki je primerna za ustvarjalce vsebin, ki želijo snemati kratke videe z mobilnimi telefoni.

YouTube je že od vseh svojih začetkov mesto za zabavo – na njem si je bilo možno ogledati od najljubših plesnih trendov do zelo ponovljivih kratkih video posnetkov. Z leti je ta platforma rastla in številnim ustvarjalcem vsebin omogočila, da lahko dosežejo več kot dve milijardi ljudi. S časom in tehnološkim napredkom so se rodile tudi novosti – ustvarjalci vsebin namreč lahko s pomočjo pametnih telefonov enostavno ustvarijo in objavijo kakovostne vsebine. Prek njih gledalce zabavajo, sprostijo, pa tudi ozaveščajo.

Zadnja novost so Shorts – kratki videi, ki so dolgi 15 sekund ali manj, lahko pa jih je sestaviti iz več posnetkov, pohitriti ali upočasniti in dodati še druge učinke. Shorts je YouTube septembra uvedel v Indiji, počasi pa jih bodo širili po vsem svetu, obenem pa še sproti nadgrajevali.

Vir: YouTube Official Blog, 14.9.2020

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.