Kako lahko starši pomagajo otrokom razvijati empatijo?

Pomanjkanje empatije je pri otrocih in najstnikih težava in velik izziv. Empatije se je treba naučiti. Da smo lahko empatični, moramo razumeti sebe in svojo notranjost. Če tega ne razumemo, ne moremo imeti empatije in tudi otrok empatije ne moremo naučiti. Uporaba mobilnih telefonov, tablic in računalnikov zamegljuje občutke in zavirajo zavedanje o tem, kaj se dogaja v naših telesih.

Pogovor je del video podcasta, ki smo ga v živo predvajali ob dnevu varne rabe interneta februarja 2019. Sodelovala sta dr. Albert Mrgole, psiholog, soavtor knjige "Izštekani najstniki in starši, ki štekajo" in pravni strokovnjak ter sodelavec Safe.si dr. Benjamin Lesjak. Ogled celotnega video podcasta >>

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija