Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Kako se razvija empatija in kako lahko pri tem otrokom pomagajo starši?

Pomanjkanje empatije je pri otrocih in najstnikih težava in velik izziv. Empatije se je treba naučiti. Da smo lahko empatični, moramo razumeti sebe in svojo notranjost. Če tega ne razumemo, ne moremo imeti empatije in tudi otrok empatije ne moremo naučiti. Uporaba mobilnih telefonov, tablic in računalnikov zamegljuje občutke in zavirajo zavedanje o tem, kaj se dogaja v naših telesih.

Pogovor je del video podcasta, ki smo ga v živo predvajali ob dnevu varne rabe interneta februarja 2019. Sodelovala sta dr. Albert Mrgole, psiholog, soavtor knjige "Izštekani najstniki in starši, ki štekajo" in pravni strokovnjak ter sodelavec Safe.si dr. Benjamin Lesjak. Ogled celotnega video podcasta >>

Priporočeni videi: 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.