Družabno omrežje Telepath privzeto proti nasilju

21.12.2020

Telepath je novo družabno omrežje v razvoju. Njegova posebnost je, da so razvijalci vključili elemente preprečevanja določenih oblik spletnega nasilja in deljenja neresničnih informacij.

Družabno omrežje Telepath vodijo pravila, ki se osredotočajo na uveljavljanje prijaznosti, preprečevanje zlorab in onemogočanje širjenja lažnih novic. S tem si prizadevajo ustvariti platformo prijazno vsem, na kateri sovražnega govora in lažnih novic sploh ne bo možno deliti. Prav tako si prizadeva, da bi se med ljudmi začele vzpostavljati pristnejše povezave.

Trenutno je družabno omrežje v razvojni različici beta in omejeno le na povabljene, ko pa bo dokončan, pa se mu bo možno pridružiti s svojo telefonsko številko in imenom. Ob strinjanju z najpomembnejšim pravilom – biti prijazen in potrditvi telefonske številke, bo možno poiskati in spremljati druge uporabnike ter se tudi pridružiti skupinam na podlagi skupnih interesov in spremljati njihove vsebine, ki pa bodo dostopne le 30 dni.

Vir: TechCrunch, 11.10.2020

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV