Instagram bo omogočil filtriranje žaljivih sporočil

15.6.2021

Instagram je uvedel možnost filtriranja žaljivih sporočil in komentarjev ter zaščito pred neželenimi stiki. Sedaj se uporabniki lahko preventivno zaščitijo pred žaljivimi sporočili in komentarji, ki se jim ne prikazujejo, temveč shranjujejo za morebitni kasnejši ogled.

Instagram je predstavil novo funkcijo za filtriranje žaljivih sporočil, s katero bodo zasebna sporočila pošiljateljev, ki niso med osebami, ki jim posameznik sledi in vsebujejo žaljive besedne zveze ali »emotikone«, premeščena v mapo »skritih zahtev«. Zasebna sporočila bodo tako samodejno filtrirana, sami pa boste lahko določili besedne zveze in »emotikone«, za katere menite, da so žaljivi. Enaka funkcija je tudi za komentarje.

Druga novost je dodelana zaščita pred neželenimi stiki, ki omogoča vnaprejšnje, preventivno blokiranje drugih ali novih računov oseb, ki so že na vašem seznamu blokiranih oziroma oseb, ki se jih odločite blokirati.

Obe orodji bodo preko leta omogočili v posameznih državah, najti pa jih bo mogoče vklopiti in nastaviti v nastavitvah (Settings).

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV